De nazorg van je teambuildingsdag

- 27/12/2021 -

Wie een teambuilding organiseert, weet dat er veel tijd kruipt in de voorbereiding : het vinden van een gepaste datum, de zoektocht naar een origineel teambuildingconcept, een pass... Lees meer

De nazorg van je teambuildingsdag

Wie een teambuilding organiseert, weet dat er veel tijd kruipt in de voorbereiding : het vinden van een gepaste datum, de zoektocht naar een origineel teambuildingconcept, een passende eventlocatie zoeken, en dergelijke meer.

Maar wat doet u eens de teambuildingactiviteit heeft plaatsgevonden? Er zijn nog een aantal zaken die moeten worden geregeld voordat het evenement écht kan worden afgerond.

Hou de herinneringen levend

Een foto- of videoreportage doet de deelnemers verder surfen op het positieve gevoel dat zij tijdens het teambulidingevent hebben ervaren. U kan deze foto’s delen via het intranet of Facebook, maar het is ook fijn om een wall of fame aan te maken; de mooiste en meest originele eventfoto’s ingekaderd. Want zeg nu zelf, niets is leuker dan grasduinen doorheen de gekste fotomomenten of videofragmenten en gewoon nagenieten als de eigenlijke teambuildingsdag erop zit.

Denk eraan om een professionele fotograaf of videocrew in te schakelen, of voorzie op z’n minst enkele fototoestellen voor de deelnemers.

Meten, evalueren en debriefen

Het belang van een goede evaluatie van uw teambuildingsdag mag niet onderschat worden. Met deze evaluatie wordt het succes van uw teamevent gemeten. Tegelijk is een evaluatie cruciaal om een volgende teambuilding met succes te organiseren.

Evalueer zowel de interne werking, de leveranciers als de tevredenheid van de deelnemers.

Interne evaluatie

In sommige bedrijven is er een persoon (of team) toegewijd aan de organisatie van teambuildings en bedrijfsuitjes. In andere bedrijven wordt de teambuildingsdag door een feestcomité voorbereid. In beide gevallen is het belangrijk om te evalueren met de interne betrokkenen of alles vlot is verlopen, zowel in voorbereiding, uitvoering als nazorg.

Evaluatie van de leveranciers

Bij een teambuildingsdag werken meerdere leveranciers samen : het evenementenbureau, de locatie, de cateraar,… Hebben deze leveranciers gewerkt volgens de gemaakte afspraken en hun offertes?

Tevredenheid van de deelnemers

Wacht niet te lang om te polsen naar feedback van de deelnemers. Het ideale moment is de ochtend na de teambuildingsdag. Peil naar de tevredenheid over de verschillende aspecten van het event, zoals de praktische parameters (datum, timing, locatie,…), de catering en natuurlijk de aard van de teambuildingactiviteiten.

Kondig je evaluatie ook op voorhand aan. Laat de deelnemers weten dat er na de teambuildingsdag een evaluatie zal worden gehouden.

Archiveer alles!

Hou alle documenten, draaiboeken en offertes goed bij in het archief. Elk evenement levert een bepaalde ervaring op en van élk evenement leert u weer nieuwe dingen. Deze ervaringen, positief en negatief, helpen u om de volgende teambuildingsdag snel en professioneel te organiseren.

Bedankje aan alle medewerkers, deelnemers en leveranciers

Stuur alle mensen die meegewerkt hebben aan de organisatie van je teambuildingsdag een bedanking. Een “dank je wel” kost niet veel moeite en wordt altijd geapprecieerd. En zo kan je uitkijken naar je volgende teambuildingsdag!

Vector curve

Nieuws, Tips & Tricks
rechtstreeks in jouw inbox?

    Inschrijven
    vector Mobile Menu TeambuildingGuide